1 av 3
Tunaskolan jublar -Vi gjorde det igen, nu gäller semfinal.Foto SR Malmö
2 av 3
Det här var knivigt - experterna funderar.Foto SR Malmö
3 av 3
Yes ! Vi klarade det - vi vann ! Wilhelm, Johanna och Mårten.Foto SR Malmö

Tuna tog det !

2010 års första slutspelsomgång av Vi i femman avgjordes på tisdagskvällen och det var lundalaget som tog hem segern.

De var 200 lag från början 8 gick vidare från regionfinalerna och fyra gick vidare från revanschen. Runt om i Sverige tävlade idag 12 lag i fyra matcher.

Tunaskolan tävlade mot Porsöskolan från Luleå och Astrid Lindgrens skola från Vimmerby. Alla elever visade stor entusiasm och tävlingsglöd och stämningen var hög i de tre radiohusen i Malmö, Luleå och Kalmar.


Johanna Stigmar och Mårten Pettersson som tävlade för Tunaskolan drog ifrån redan i tävlingens inledning och höll sin position fram till tävlingsmomentet "Stegen" Då gällde frågan att identifiera en känd röst . Rätt svar var Anders Lundin. Detta kunde inget av lagen och när det stod klart att Tunaskolans poäng stod sig utbröt vilda glädjetjut från såväl laget som klassen.

Tunaskolan fick ihop 13 poäng. Astrid Lindgrens skola slutade på 10 och Porsöskolans fick ihop 8.

Nu väntar semifinal i Växjö för laget i början av april  och tar dom sig vidare därifrån får vi se dem i TV final.

De tävlande för Tunaskolan utöver Johanna och Mårten var experterna; Gustav Schersten, Måns Enocksson och Wilhelm Niilekselä.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista