Poodles & Easy Action i P4 Live 18 november

Easy Action var det första svenska rockbandet som fick kontrakt med ett avde allra största internationella skivbolagen, amerikanska Warner Brothers. Easy Action är också en av få rockband som spelat in en egen långfilm: skräckisen ”Bloodtracks” (senare utgiven som ”Shocking Heavy Metal”).
Trots dessa milstolpar i karriären uteblev det riktigt stora internationella genombrottet, något som däremot gruppens gitarrist Kee Marcello fick uppleva när några år senare blev värvad till konkurrenterna Europe. Bandet gjorde en bejublad återförening på Sweden Rock festival.
Sommarturnén ”Metal Will Stand Tour” inleddes i Karlskrona den 18 maj och avslutades först i 21 augusti i Sveg vilket gjorde The Poodles till kanske det hårdast arbetande bandet i sommar. Den spelning bandet gillade allra mest var den på Sweden rock festival som bandades av P4 live.
The Poodles levererar en sprakande hårdrock och metalshow med genrens bästa låtar. Gruppens förhoppning är att få in mer metal i det svenska folkhemmet.

Presentatör: Calle Wisborg.

Förra veckan: Jessica Andersson med Showgäng
Nästa vecka : Eva Eastwood

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".