Mike Levine i Triumph. Foto: Stina Gullander/SR

Triumph & The Poodles i P4 Live på lördag

P4 Live bjuder på två ”heta” akter från sommarens Sweden Rock Festival. 
                     *
Först hör vi Triumph, ett av Sweden Rocks mest exklusiva inslag någonsin.
                     *
Därefter hör vi svenska The Poodles, som just vid denna spelningen på Sweden Rock introducerade sin nye gitarrist Henrik Bergkvist.
                     *
Presentatör: Anders Jernquist

Triumph som tillsammans med Rush gav begreppet ”powertrio från Kanada” ett ansikte under 70- och 80-talet. Den klassiska line-upen med Rik Emmett, Mike Levine och Gil Moore sprack för 20 år sedan, men efter att ha blivit invalda i ”The Canadian Music Hall Of Fame” förra året tog de nya tag. Originalmedlemmarna bestämde sej för att lägga världspremiären för det andra kapitlet i Triumphs liv på Sweden Rock Festival, i Sverige! Första giget i Sverige någonsin!!
The Poodles har definitivt blivit ett av våra mest folkkära hårdrocksband, inte minst efter framgångarna vid Melodifestivalen 2006 och 2008. Dessutom har de bidragit till ett pånyttfött intresse för den musikstil de så kärleksfullt har döpt sig efter.
Presentatör: Anders Jernquist

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".