P4 Live söndag 11 maj

I P4 Live hör ni den svenska gruppen Mynta tillsammans med sångerskan, Maritza Horn från deras konsert i Falun i oktober 2002. En magisk musikafton med gruppen, Mynta som nu funnits till i över 20 år, och som blivit ett begrepp inom det svenska musiklivet. Inte minst för dess obändiga nyfikenhet på nya musikaliska fåror att botanisera i, och för att ha blivit en plantskola för många unga musiker, som genom att ha varit medlemmar i gruppen, fått ett bra avstamp för sina vidare karriärer.

Och Maritza Horn då? Jo, även hon har varit proffssångerska under flera decennier tillbaka, och under dom åren har hon uppträtt tillsammans med åtskilliga av våra främsta musiker och grupper och kommit att bli en av landets mest personliga sångerskor, med ett otroligt brett register. Alltifrån skira skillingtryck till den blåaste blues ... Allt behärskar hon!
P4 Live presenteras av Stefan Ubbesen.


Lyssna till förra veckans konsert med Josef Zackrisson genom att klicka på länken uppe till vänster.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".