1 av 2
Jasmine Kara foto:Stina Gullander/SR
2 av 2
Emily McEwan

Jasmine Kara och Emily McEwan den 12/2

        

Jasmine Kara har iranska rötter, är uppvuxen i Sverige och musikaliskt fostrad i USA. Med en stor röst som får den mest luttrade att tappa fattningen har 21-åriga Jasmine redan en stor mängd fans - och fler kommer det garanterat att bli.

Under 2010 kom hennes självbiografiska bok "Hälsa henne att hon ska dö" och även hennes debutalbum "Blues Ain´t Nothing But A Good Woman".

Jasmine Kara var nominerad både som "Årets nykomling" och som "Årets hiphop/soul" vid P3 Guldgalan i januari 2011.

Vi hör Jasmine Kara från Stockholm Jazz 2010.


Emily McEwan Fornhammar är en svensk/skotsk sångerska och låtskrivare som numera bor i Stockholm. Hon började sjunga i offentliga sammanhang redan som ung, med en repertoar som sträckte sig från jazz - till svenska och keltiska folkvisor. Alltifrån små klubbar till Stadshuset och Nobelfesten, där Emily uppträdde som 18-åring.

Hon förekommer på skivor med artister som Svante Thuresson, Mattias Algotsson och en hyllningsskiva till Olle Adolphson: "Dubbel Trubbel".
Under 2010 kom hennes andra fullängdsalbum med egna kompositioner "In This Place"

Vi hör Emily McEwan i en inspelning från Oktober 2010

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".