Foto: Claudio Bresciani / Scanpix

Noel Gallagher´s High Flying Birds 28/4

Trots att den tidigare Oasis-gitarristen och låtskrivaren Noel Gallagher sagt att ” – Jag är inte är någon jävla sångare”, inledde han förra året sin solokarriär och släppte samtidigt sitt första egna album. Visserligen sjöng han ibland även i Oasis, men där var det annars lillebror Liam som var sångaren och frontmannen.
Schismen mellan de båda bröderna har fått stort medialt utrymme genom åren. De har varit i luven på varandra många gånger, och Noel var flera gånger påväg att hoppa av Oasis på grund av detta. Men till sist blev det ändå så. Noel bröt med Oasis i augusti 2009 och bröderna lär inte ha någon kontakt med varandra längre.
Men låtskrivandet har hela tiden varit ett måste för Noel. Nu skriver han dem i första hand för sitt eget soloprojekt ”Noel Gallagher´s High Flying Birds”. Inspelningen från Amsterdam i november. Presentatör: Anders Jernquist

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista