Louise Holmer, Rebecka Hjukström och Sophia Hagman i Abalone Dots. Foto: Per Kristiansen

Abalone Dots den 18 augusti


De träffades på en teaterscen i Västervik år 2000. Det var en uppsättning av Ronja Rövardotter som lockade. Men det var musiken som de brann för i första hand och ett par år senare hade Abalone Dots bildats. 
Det som från början var en kvartett blev senare en trio och idag består bandet av Louise Holmer, Rebecka Hjukström och Sophia Hogman. Det dröjde dock fram till 2007 innan deras debutalbum "From A Safe Distance" kom, men då satte å andra sidan karriären fart på allvar. 

I samband med plattan fick Lars Winnerbäck upp ögonen för bandets speciella mix av bluegrass/country/folkmusik som dessutom kryddades av snygg stämsång. Han gillade det han hörde och bjöd in tjejerna som förband på sin rikstäckande turné. Det innebar att en ännu större publik fick chansen att upptäcka Abalone Dots.

Efter mer än tre års uppehåll är nu Abalone Dots tillbaka på turnévägarna igen, efter att ha släppt sitt tredje album Chocolate & Cigarettes. I höst turnerar de dessutom med Lasse Kronér och Kalle Moraeus (som vi hör i P4 Live nästa vecka!!). Med sig har de även Johan Granströms Orkester.

Vi hör konserten från Katalin i Uppsala den 11 maj här i P4 Live.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista