P4 Live med Sofia Karlsson

P4 Live 15 juli - Sofia Karlsson från Enskede i Stockholm har flera musikaliska inspirationskällor: farmor som spelade koraler på tramporgel, farfar som spelade enradigt dragspel och mamma som alltid sjöng i bilen. Själv är hon utbildad på Folkmusikerlinjen på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Mellan åren 98-02 var Sofia verksam i folkmusikgruppen Groupa och släppte 2002 soloalbumet ”Folk Songs”.

Efter en succéartad turnéperiod i mars och april i våras, med många utsålda hus, fortsätter Sofia Karlsson att turnera i Sverige och Europa.

I februari 2006 fick Sofia Karlsson ta emot grammisen ”Årets visa” för albumet ”Svarta Ballader”, där hon tolkar Dan Anderssons dikter, med motiveringen: ”Många har tonsatt Dan Anderssons lyrik. Men det är ingen överdrift att påstå att Sofia Karlsson blåste nytt liv i dem på sitt andra album Svarta ballader”. Albumet har sålts i mer än 40.000 exemplar.

Sofia Karlssons band består av Esbjörn Hazelius, fiol, gitarr, kör, Olle Linder, bas, kontrabas, kör samt Lisa Rydberg, fiol och kör.

Presentatör Stefan Lanehed

Förra veckan: Åhman Bänd
(lyssna igen via länken här ovan)
Nästa vecka: Wilmer X

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".