Om Barnmorgon med Jonas

Barnmorgon med Jonas är ett program för hela familjen - men framförallt är det 6-8 åringarnas egen plats i P4!

Barnmorgon med Jonas sänds i P4 Sveriges Radio varje vardagsmorgon kl. 06.50-06.56 med start måndag 20 augusti. Programmet kommer även att finnas i appen Sveriges Radio Play och där poddar finns.

Innehållet i Barnmorgon med Jonas kommer precis som tidigare att styras mycket av de medverkande barnen. Lyssnarna kommer att känna igen sig i upplägget på många av dagarna. Jonas kör lurväckning på måndagar, tisdagskoll, djuronsdag, kompistorsdag och fredagstävling.

Inför sin debut som programledare i Barnmorgon säger han:

– Det känns lite läskigt för jag lyssnar själv på radio på morgonen och vet hur viktigt det är med det man lyssnar på. Man vill få en bra start på morgonen och inte börjar dan med att reta sej på nån som babblar strunt. 

– Det är inte så svårt alls att prata med barn. Har jag i alla fall aldrig tyckt. Lyssna, prata lugnt och använd inte så svåra ord. Inte för jag kan nåra men ändå. Svårigheten kommer nog bli att hålla det kort. Det finns ju så mycket som behövs pratas om.

Från starten 2016 och fram till juni 2018 var Farzad Farzaneh programledare för Barnmorgon.


Om Jonas Leksell
Född 1969. Från Borlänge, bor i Stockholm. Har tidigare varit polis och trummis. Började sin tv-karriär som panelmedlem i ZTV:s Knesset. Har gjort flera barnprogram, bland annat Myror i brallan och Bolibompa i Barnkanalen. Var senast aktuell som den hemlige agentchefen “V” i programmet Agenterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista