Semifinal 1, 11 mars

Hagaskolan 5A - Mellbystrandsskolan 5C 12 - 7
Den första semifinalen avgjordes den 11 mars inför en entusiastisk studiopublik. Som traditionen bjuder sändes matchen i direktsändning i P4 Radio Halland.

Hagaskolan och Mellbystrandsskolan följdes åt poängmässigt fram till tryckfrågorna då ställning var helt jämn, 5 - 5. Efter tryckfrågorna hade Hagaskolan dragit ifrån i poängprotokollet och gått till ledning med 10 - 7, tack vare snabbhet och kunskap. Mellbystrandsskolan hade dock fortfarande chans att vända i och med det sista frågemomentet, Stegen, men Hagaskolan klarade sin fråga på poängnivå 2 i Stegen och därmed var segern i praktiken klar. Det stod då klart att Mellbystrandskolans val av poängnivå inte skulle räcka för att komma ikapp även om man klarade frågan. Nu gick Mellbyparet bet på frågan om kiwifågeln och därför skrevs Hagaskolans segersiffror vid 12 - 7.

Hagaskolan är vidare till länsfinalen som avgörs i direktsändning den 25 mars. Vilken klass de möter då avgörs den 18 mars då Skällinge skola och Frillesåsskolan möts i den andra semifinalen. Följ den i direktsändning i P4 Radio Halland.
Telegram och hälsningar till de båda klasserna tas emot på Sveriges Radio Halland.
Fax: 035-17 27 37
E-post: radio.halland@sr.se
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".