Semifinal 2, 18 mars

Skällinge skola - Frillesåsskolan 5 C 18 - 13
Det blir två klasser från Varbergs kommun som gör upp om titeln "Hallands bästa femteklass". Det stod klart efter det att den andra semifinalen avgjorts i kunskapsleken Vi i femman i direktsänding i P4 Radio Halland inför en begeistrad studiopublik. Sedan tidigare var det klart att Hagaskolan 5A var klart för länsfinal och de får nu sällskpa av Skällinge skola i länsfinalen.

Den andra semifinalen bjöd på mycket spänning och prov på stora kunskaper hos båda lagen. Efter de inledande sex frågorna hade lagen nio respektive tio poäng av tolv möjliga, vilket är ett svårslaget resultat. Även efter de tio tryckfrågorna var det knallhårt mellan lagen och inför Stegen var ställningen 14 - 13 i Skällinges favör.
Inför det sista frågemomentet var det taktiska överläggningar där Frillesås valda den svåraste nivån på Stegen men då de inte klarade att placera ordet "kabyss" i en båt eller fartyg låg vägen till final öppen för Skällinge, som i sin tur klarade frågan på den näst högsta svårighetsgraden. Skällinge skola nådde med det hela 18 poäng och tog sig därmed till länsfinalen.

Länsfinalen mellan Hagaskolan och Skällinge skola avgörs tisdagen den 25 mars och sänds i direktsändning i P4 Radio Halland med start 17:00. Telegram och hälsningar kan skickas till Sveriges Radio Halland enligt nedan.
Fax: 035-17 27 37
E-post: radio.halland@sr.se