Länsfinal den 25 mars

Skällinge skola - Hagaskolan 5A 14 - 7
Det blev Skällinge skola som kan titulera sig som Hallandsmästare bland länets femteklassare. detta stod klart efter länsfinalen i kunskapsleken Vi i femman där Skällinge skola vann Varbergsderbyt mot Hagaskolan med 14-7. Länsfinalen sändes i P4 Radio Halland inför en engagerad studiopublik bestående av klasskamrater och lärare för respektive klass.

Hagaskolan inledde optimistiskt och ledningen med 5-3 efter de inledande frågorna. När de s k A- och B-frågorna var avklarade hade Skällinge både kommit ikapp och gått förbi, och inför tryckfrågorna var det 7-6 i favör till Skällinge. De släppte aldrig ifrån sig ledningen igen utan istället drygade de ut den efter tryckfrågorna till ointagliga 14-7. De spelade mindre roll att båda klasserna missade den svåraste frågan på Stegen, det var redan klart att Skällinge skola blev Hallandsmästare i Vi i femman 2003.

Nu väntar nya äventyr för Jill Bengtsson och Adam Sjöholm. På tisdag den 1 april är det dags för regionfinalen som sänds direkt från Nordstan i Göteborg och som kan höras här i P4 Radio Halland med start kl 17:00. I händelse av seger där bär det av till Norrköping och TV-inspelning i Vi i femman.