Segerjublande elever från Sofiebergsskolan efter att de tagit sig till länsfinal i Vi i Femman. Foto: Patric Ljunggren SR Halland

Sofiebergsskolan till länsfinal

Sofiebergsskolan från Halmstad besegrade Hjortsbergsskolan från Falkenberg med 14-8 i den avslutande semifinalen. Det innebär att Halmstadsklassen möter Bukärrskolan från Särö i länsfinal den 10 mars.

Sofiebergsskolans Emil Elveroth och Livia Kaderland tog ledningen med 4-0 i de inledande snabbfrågorna. Klasserna tog sen lika många poäng i de följande sex A- och B-frågorna. Inför den avslutande ”stegen” var det därför fortfarande fyra poängs skillnad lagen emellan. Hjortsbergsskolans Robert Järvenstrand och Felicia Ljungström valde där fempoängsnivån men svarade svarade celsius istället för millimeter på frågan om vad nederbörd mäts i för enhet. Det innebar att saken var klar redan innan Sofiebergsskolan svarade rätt på sin tvåpoängsfråga.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista