Utslagsfrågor krävdes i första seminDet krävdes tre utslagsfrågor för att skilja klasserna åt i den första semifinalen av Vi i femman. Till slut gällde det att gissa hur många nyfödda barn i Sverige som 2009 fick heta Alice. Snöstorpsskolan gissade närmast det rätta svaret och är klara för länsfinal.

Snöstorpsskolan ledde länge den första semifinalen med en ynka poäng. På de två sista A- och B-frågorna kvitterade Sibbarp och gick inför Stegen upp i ledning för första gången i matchen.

Sibbarp valde fyra poäng i Stegen och klarade svaret, Venus, men Snöstorp satsade på fem poäng och lyckades kvittera. På det följde två utslagsfrågor som bägge lagen klarade innan avgörandet kom på den omöjliga frågan hur många bebisar som fick heta Alice under förra året. Sibbarp gissade 105 och Snöstorp 500. Eftersom det rätta svaret var 977 så var Snörstorpsskolan närmast och går till länsfinal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista