Caroline och Simon jublar i buren.

Kunskap om krigarkung tog Bockstensskolan till regionfinal

Länsfinal:
Bockstensskolan klass 5 blå, Varberg - Fajansskolan klass 5, Falkenberg, 15-11

Länsfinalen mellan Bockstensskolan klass 5 blå från Varberg och Fajansskolan från Falkenberg blev precis så spännande som men final ska vara.
Båda klasserna hade visat prov på stora kunskaper redan i kvarts- och semifinalerna och de befäste dessa kunskaper i den direktsända länsfinalen, som avgjordes först i Stegen där båda lagen valde den högsta svårighetsnivån men endast Bockstensklassen klarade svaret, kungen Karl den XII.
Bockstensskolan började bäst och var i ledning med 8-6 inför snabbfrågorna där Fajansskolan vände och hade ledningen med 11-10 inför Stegen. Båda lagen valde att satsa högt och valde den svåraste frågenivån, och då kom avögrandet. Caroline och Simon från Bockstensskolan kunde det rätta svaret vilket inte Emma och Alexander lyckades få fram, och Varbergsklassen tog därför de fem poängen som också gav dem segern med 15-11.
Varbergsklassen är nu klar för regionfinal där den ställs mot tre skolor från Västsverige och den sänds direkt fårn Göteborg den 30 mars. Vinnande klass får åka till Sveriges Television i Norrköping och vara med i TV-finalomgångarna av Vi i femman som sänds i SVT 1 med början den 20 april.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".