Ett flyktingläger i Jordanien dit många syrier kommer. Vita tält märkta med UNHCR:s blåa logga på taket. Ökenliknande landskap. Foto: Khalil Hamra/TT.
Ett flyktingläger i Jordanien dit många syrier kommer. Foto: Khalil Hamra/TT.

Möte för att hjälpa syriska flyktingar

1:21 min

I dag träffas ledare från 70 olika länder för att samla in pengar till offren för kriget i Syrien. Mötet är i London i Storbritannien.

Sveriges statsminister Stefan Löfven och utrikesminister Margot Wallström är på mötet. De har sagt att Sverige kommer ge 350 miljoner kronor till krigets offer i Syrien. Det är mer pengar än de tidigare sagt att Sverige ska ge.

Några av de andra som är på mötet är ledarna för Tyskland och Storbritannien, och chefen för Förenta Nationerna (FN). De som har mötet hoppas att de ska samla in ungefär 80 miljarder kronor.

Den största delen av pengarna ska användas för att hjälpa människor som är kvar i Syrien. En del av pengarna ska också gå till syriska flyktingar som är i länderna bredvid Syrien, som Turkiet, Jordanien och Libanon.

Pengarna ska till exempel användas till mat, sjukvård och skolor.

Kriget i Syrien har pågått i nästan sex år, och många miljoner människor har flytt från sina hem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista