Centerpartiets ledare Annie Lööf håller ett jultal. Foto: Anders Wiklund / TT
Centerpartiets partiledare Annie Lööf. Foto: Anders Wiklund / TT.

Centerpartiet vill ha lägre löner för nyanlända invandrare

1:12 min

Det politiska partiet Centerpartiet tycker att företag ska kunna ge lägre löner till människor som kommit till Sverige nyligen.

Partiet tycker att det skulle göra att det blir lättare för invandrare med låg utbildning att få ett jobb. Om ett företag inte behöver betala så höga löner kan de anställa fler personer, tror Centerpartiet.

Centerpartiet är ett liberalt parti som hör till oppositionen i riksdagen.

Partiledaren Annie Lööf säger att man måste göra allt som går för att fler invandrare ska få jobb. Men hon vill vill inte säga hur mycket lön hon tycker att den som är ny i Sverige ska få.

Annie Lööf säger att det är viktigare att fler invandrare får ett jobb, än att lönen är hög. För att känna sig som en del av Sverige är det viktigt att man har ett jobb, säger hon.

– För mig är det oerhört viktigt att markera att vi måste se till att fler får ett arbete. Och det är ju genom att man får ett arbete som man har möjlighet att gå vidare, att lära sig språket och på det sättet integreras, säger Annie Lööf.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista