Polisbil utanför asylboendet i Ljusne.
Polisbil utanför asylboendet i Ljusne. Foto: Oliver Bergman/Sveriges Radio

En man blev dödad vid ett asylboende

1:50 min

En 20-årig man blev dödad vid ett asylboende i lördags. Det hände i den lilla orten Ljusne som ligger utanför Söderhamn.

På kvällen i lördags blev det ett stort bråk i ett område där Migrationsverket hyr lägenheter till asylsökande.

Christer Nordström arbetar på polisen. Han säger att det var ungefär 15 personer som bråkade. Något slags stickvapen användes, kanske kniv. Fyra personer blev skadade, och en av dem dog på vägen till sjukhuset.

– Det var ett bråk som inträffade vid det här boendet i Ljusne som slutade med att fyra personer blev skadade. Varav en person avled av sin skador på väg till sjukhuset, säger Christer Nordström.

Mannen som dog var 20 år gammal. Han bodde inte på asylboendet i Ljusne. Han bodde inne i Söderhamn.

Polisen har tagit en man som är misstänkt för mord och försök till mord. Tre andra män är misstänkta för att ha hjälpt till.

Polisen vet inte exakt vad som hände vid bråket, och de fortsätter sin undersökning. De förhör många människor om vad det var som hände. Men det tar lång tid, eftersom det är svårt för dem att få tag på tolkar.

Migrationsverket har nu skickat personal till asylboendet i Ljusne. De pratar med de som bor där, för att det ska kännas tryggt.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista