Maria Persson-Löfgren Moskva korrespondent
Maria Persson-Löfgren, Sveriges Radios korrespondent i Ryssland.

Sveriges Radios reporter blev attackerad i Ryssland

1:51 min

Sveriges Radios journalist som rapporterar från Ryssland har blivit attackerad och misshandlad. Det hände igår kväll, i den ryska delstaten Ingusjien.

Sveriges Radios reporter Maria Persson Löfgren har rapporterat från Ryssland i många år.

Hon åkte i en bil tillsammans med andra journalister och aktivister från en organisation för mänskliga rättigheter. Bilen blev stoppad av ungefär 30 män. Männen misshandlade och rånade Maria Persson Löfgren och hennes sällskap. 

Attacken hände i ett område där personer som arbetar med mänskliga rättigheter är mycket utsatta. Maria Persson Löfgren var på väg för att intervjua personer som arbetar för mänskliga rättigheter.

För två år sedan blev Sveriges Radios reporter Nils Horner dödad när han arbetade i Afghanistan.

Ginna Lindberg är chef för utrikesredaktionen på Sveriges Radio. Hon säger att man inte kan acceptera att journalister blir attackerade när de gör sitt jobb.

– Jag är också rasande över situationen att journalister i arbete attackeras medan de utför sitt jobb. Det var oacceptabelt när Nils Horner attackerades och det är oacceptabelt nu, säger Ginna Lindberg.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista