Anna Kinberg Batra
Anna Kinberg Batra är partiledare för Moderaterna. Foto: Fredrik Karlsson/TT

Moderaterna vill inte att politiker ska bestämma över löner

1:30 min

Partiet Moderaterna säger att de inte vill ändra lagen så att lönerna blir lägre. Det innebär att de inte tycker samma sak som de partier de samarbetar med.

Moderaterna är Sveriges största parti i opposition. De har ett nära samarbete med de tre partierna Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna.

De tre partierna vill ändra i lagen så att lönerna för de som börjar jobba i Sverige kan bli lägre. De vill göra det för att fler nyanlända invandrare ska få jobb.

Men Moderaterna tycker inte att politiker ska bestämma över lönerna. De har andra förslag på hur fler nyanlända invandrare ska få jobb.

Anna Kinberg Batra är partiledare för Moderaterna. Om hon blir statsminister efter nästa val så kommer inte lagen ändras så att lönerna kan bli lägre, säger hon.

– En moderatledd regering kommer inte att lagstifta om sänkta löner. Vi kommer inte att bli överens om en sån sak, säger Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista