Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin och Åsa Romson.
Miljöpartiets partiledare Gustav Fridolin och Åsa Romson. Foto: Maja Suslin/TT

Miljöpartiets ledare slutar om medlemmarna vill det

Partiet har fått mycket kritik den senaste tiden
1:49 min

Miljöpartiets ledare säger att de vill fortsätta att leda partiet. Men de kommer att sluta, om partiets medlemmar vill ha nya ledare.

Miljöpartiet sitter i regeringen. Partiet har fått mycket kritik den senaste tiden. Två av deras politiker har fått sluta på sina jobb. 

Många tycker att partiledarna Gustav Fridolin och Åsa Romson har varit dåliga på att svara på kritiken. En del tycker att de borde lämna sina jobb.

Idag hade partiledarna ett möte med journalister. De sa att de vill ha stöd från partiets medlemmar för att fortsätta.

Om tre veckor ska Miljöpartiet ha ett stort möte med sina medlemmar. Då brukar partiledarna bli valda igen. Men nu ska en grupp inom partiet undersöka om det kan finnas andra politiker i partiet som är bättre som partiledare.

Partiledaren Gustav Fridolin sa att han och Åsa Romson vill fortsätta att leda Miljöpartiet. Men de är beredda på att lämna jobbet om partiets medlemmar vill det.

– Vi är beredda. Vi vill. Men vi är också beredda att lämna över det ansvaret, om det är så att valberedningen finner att någon eller några andra har bättre förutsättningar att göra det jobbet, sa Gustav Fridolin.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".