Mer pengar till biståndet.
Regeringens ministrar Magdalena Andersson och Isabella Lövin Foto: Fredrik SandbergTT /Janerik Henriksson/TT

Flera miljarder kronor ska tillbaka till biståndskassan

"Det kommer att hjälpa länder som är fattiga och barn som har det svårt"
1:01 min

Regeringen vill lämna tillbaka 6,4 miljarder kronor till biståndet som är till för att hjälpa fattiga länder i världen. Tidigare har dessa pengar använts till mottagandet av flyktingar i Sverige


Redan nästa år kommer regeringen inte behöva ta lika mycket pengar för biståndet för att betala mottagandet av flyktingar i Sverige. Det säger regeringens ministrar Isabella Lövin och Magdalena Andersson idag.

Isabella Lövin tycker att det är bra att man lämnar tillbaka pengar till biståndet. Det kommer att hjälpa länder som är fattiga och barn som har det svårt, säger hon.

– Jag är väldigt stolt över att Sverige tar ett väldigt stort ansvar för den humanitära katastrofsituationen i världen. Det kommer att öka våra insatser till UNHCR och UNICEF framförallt för att hjälpa barn som befinner sig på flykt, säger Isabella Lövin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".