Statsminister Stefan Löfven debatterar med Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra i riksdagen.
Statsminister Stefan Löfven debatterar med Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra i riksdagen. Foto: Jessica Gow/TT

Partiledarna diskuterade politik i riksdagen

De argumenterar för sin politik
2:14 min

Idag har ledarna för alla partier diskuterat politik i parlamentet riksdagen.

Det är debatt mellan partiledarna i riksdagen tre gånger om året. Då får de chansen att argumentera för sin politik, och att säga vad de tycker om de andra partiernas förslag. Varje partiledare håller ett tal, och sedan får de andra partiledarna svara på det som sades.

Politiker måste ha en plats i riksdagen för att få tala där. Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor har ingen plats i riksdagen. Därför var det politikern Andreas Carlson som talade för Kristdemokraterna i stället.

Flera av politikerna talade om integration och att många människor känner sig utanför samhället. Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra sa att statsminister Stefan Löfven inte gör tillräckligt mycket för människor som inte har jobb och känner sig utanför samhället.

– I Stefan Löfvens Sverige riskerar snart motsvarande en miljon människor att vara fast i utanförskap, bidragsberoende och en känsla av hopplöshet. I Stefan Löfvens Sverige finns det skolor där inte ens hälften av eleverna får tillräckliga kunskaper, säger Anna Kinberg Batra från Moderaterna.

Stefan Löfven svarade och sa att många av problemen i samhället finns kvar sedan Moderaterna styrde regeringen för två år sedan. Han sa att den förra regeringen gjorde så att skillnaderna mellan människor i samhället blev större.

Politikerna talade också om många andra ämnen i debatten i riksdagen. Till exempel om problemen i sjukvården och om miljön.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".