Svenska akademien får ingen kontakt med Bob Dylan

1:35 min

Svenska akademien berättade i torsdags att artisten Bob Dylan får årets Nobelpris i litteratur. Men Bob Dylan har fortfarande inte sagt något om priset.

Gruppen Svenska akademien bestämmer vem som ska få Nobelpriset i litteratur. De har försökt att få kontakt med Bob Dylan sedan de bestämde att han får priset. Men de har inte fått någon kontakt. Och Bob Dylan har inte sagt något till journalister heller.

Sara Danius är ledare för Svenska akademien. Hon säger att de har fått kontakt med en person som arbetar nära Bob Dylan, och att de har slutat söka efter Bob Dylan nu.

Sara Danius säger att hon inte är orolig. Hon tror att Bob Dylan kommer att komma till Stockholm för att ta emot priset. Det är tråkigt om han inte kommer, men i så fall blir det en fin fest i alla fall, säger Sara Danius.

– Jag är inte orolig. Jag har en känsla av att Bob Dylan kan komma. Vi kan på sätt och vis inte ta ansvar för vad som händer nu. Men vill han inte komma så vill han inte komma, det blir en stor fin fest ändå. Och utmärkelsen är som sagt var hans. Och det är det viktiga, säger Sara Danius.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista