En bil åker på en snöig väg. Foto: Meek, Tore/TT
1 av 2
Det kommer mer snö i dag och i morgon. Foto: Tore Meek /TT
En traktor plogar snö. Foto: Nisse Schmidt/TT
2 av 2
Det kommer mer snö i dag och i morgon. Foto: Nisse Schmidt/TT

Det kommer mer snö i dag och i morgon

Snön skapar problem i trafiken
1:32 min

Det har snöat på många platser i Sverige de senaste dagarna. Nu säger meteorologer att det ska komma mer snö.

Snön och kylan har skapat problem på vägar och i tågtrafiken. Det är också många personer som har halkat och skadat sig när de har varit ute och gått.

SMHI är en svensk myndighet som undersöker vädret och räknar ut vilket väder det kommer att bli. De säger att det ska komma mer snö i dag och i morgon.

Mest snö kommer det på ostkusten, vid Skellefteå, Gävle, Öland och Gotland. Det kommer också att snöa i Stockholm och Mälardalen.

Lasse Lindell jobbar på Sveriges Radios trafikredaktion. Han säger att man helst inte ska köra bil i dag. Men om man måste köra bil så är det viktigt att ha vinterdäck och köra försiktigt.  

– Har man inte något speciellt ärende kan man kanske stanna hemma. Ska man ge sig ut, se till att ha en välutrustad bil med framför allt vinterdäck och ta det lugnt och anpassa hastigheten efter rådande förhållanden, säger Lasse Lindell.

Även om man bara ska ut och gå bör man vara försiktig. De senaste dagarna har många personer sökt hjälp på sjukhus eftersom de har halkat och skadat sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".