En plogbil plogar på en snöfylld gata vid Slussen i centrala Stockholm.
En plogbil plogar på en snöfylld gata vid Slussen i centrala Stockholm. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Oväder med snö har skapat mycket problem i trafiken

Det är väldigt ovanligt att det kommer så här mycket snö tidigt i november
1:34 min

Det har kommit väldigt mycket snö på många platser i Sverige idag. I området runt Stockholm har det kommit flera decimeter snö, och det har blivit mycket problem i trafiken.

Det är mycket snö i hela östra Sverige just nu. Myndigheten Trafikverket säger att man inte ska köra bil om man är i östra Sverige. Det har redan varit många olyckor i trafiken, och det är långa köer på många vägar.

Det har blivit mycket problem i kollektivtrafiken i Stockholm idag. Nästan inga bussar har kunnat köra inne i staden, på grund av att det är för mycket snö och is på vägarna. Det har varit svårt för många människor att åka till jobbet på grund av detta.

Det är också svårt att gå på gatorna, på grund av snö och is. Och några skolor har stängt, för att det är svårt för barnen att komma dit.

Det är väldigt ovanligt att det kommer så här mycket snö tidigt i november. Det gör att en del människor inte har hunnit byta däck på sina bilar, till däck som är bra när det är halt på vägen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".