Brand på Norra Grängesbergsgatan.
Den 11 oktober kastade någon in två bensinbomber i den muslimska kulturföreningens lokal. Foto: Martina Greiffe / Sveriges Radio

En man häktades misstänkt för mordbrand

Åklagaren tyckte att det var ett terroristbrott, men det tyckte inte domstolen
1:38 min

Mannen som är misstänkt för att ha tänt eld på en muslimsk lokal i Malmö har blivit häktad idag. Det betyder att han kommer att fortsätta vara inlåst.

Den 11 oktober kastade någon in två bensinbomber i en muslimsk kulturförenings lokal i Malmö. Byggnaden blev skadad av rök, men ingen människa blev skadad.

Polisen tog mannen i lördags. Idag bestämde en domstol att mannen häktas. De tycker att det finns tillräckligt mycket bevis för att mannen ska fortsätta vara inlåst.

Åklagaren ville att mannen skulle bli häktad misstänkt för terroristbrott. Men det tyckte inte domstolen. De tycker att brottet är en mordbrand. Mannen är alltså häktad misstänkt för brottet mordbrand.

Mannen är 29 år gammal. Han säger att han är oskyldig.

Åklagaren och polisen ska nu fortsätta att undersöka brottet medan mannen är inlåst. De ska ställa fler frågor till mannen och andra personer som kan veta något. Och de ska leta efter fler bevis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".