Google presenterar vilka ämnen som var mest populära 2016.
Google presenterar vilka ämnen som var mest populära 2016. Foto: Jessica Gow/TT

Årets mest populära sökningar på internet

Spel i mobilen, sport och valet av president i USA
1:29 min

I dag presenterade Google vilka ämnen folk i Sverige sökte mest på internet under 2016. Vanligast var spel i mobilen, sport och valet av presidenti USA.

Av de frågor som börjar på ”hur” så var den mest populära frågan om ett spel. Pokémon Go heter det och finns i mobilen. Många undrade hur man laddar ner spelet.

En annan fråga som många undrade över var hur lång Sara Sjöström är. Hon är en svensk simmare som vunnit flera medaljer.

Många var också nyfikna på vad Brexit betyder. Brexit är ett ord för när Storbritannien röstade om att lämna den europeiska unionen.

Det söktes även på flera kända personer. Till exempel Donald Trump, USA:s nye president och Hillary Clinton som var hans motståndare i valet. Även Melania Trump, Donald Trumps fru var populär på Google.

Den skådespelare som flest svenskar sökte på var Alicia Vikander. Hon är från Sverige och vann en Oscar i år. Det är det finaste priset som en skådespelare kan få.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".