Musikhjälpen 2016 #mh16 Farah Abadi , Pelle Almqvist, Josefine Jinder, Kodjo Akolor, Molly Nutley och Oscar Zia avslutar Musikhjälpen 2016
1 av 2
Programledarna och några av de andra som arbetade med Musikhjälpen i år. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Människor framför Musikhjälpens bur i Örebro.
2 av 2
Musikhjälpen sändes från ett glashus på torget på Örebro. Foto: Sveriges Radio.

Musikhjälpen samlade in 49 miljoner kronor till barn i krig

Ett program som sänds i radio och tv dygnet runt i sex dagar
2:09 min

Nu är programmet Musikhjälpen slut för i år. Programmet sänds i radio och tv och samlar in pengar för att hjälpa barn i länder där det är krig. Årets program samlade in mer än 49 miljoner kronor.

Det är 18 miljoner kronor mer än förra året. Det är mer pengar än programmet någonsin har samlat in.

Musikhjälpen sänds i radio och tv dygnet runt i sex dagar. Varje år i december sänds programmet från ett glashus i en stad i Sverige. I år var programmet på ett torg i Örebro.

Tre kända personer är programledare, och de får inte lämna glashuset under veckan. Artister kommer dit och spelar musik, och många andra kända och viktiga personer kommer dit som gäster.

Musikhjälpen samlar in pengarna på många olika sätt. Människor kan betala pengar för att önska en låt som ska spelas på radion. Kändisar säljer saker och ger pengarna till Musikhjälpen. Och flera tusen vanliga människor göra olika projekt för att samla in pengar under veckan.

Pengarna går till att hjälpa barn i krig att få gå i skolan. 30 miljoner barn i världen kan inte gå i skolan på grund av krig och konflikter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".