En bild från en övervakningskamera (som ingår i polisens förundersökning) visar dådet vid Vårväderstorget i Biskopsgården i Göteborg, den 18 mars 2015.
En bild från en övervakningskamera som visar männen som sköt in i restaurangen. Foto: Polisen

Sju män döms för att ha hjälpt till att mörda två personer

De sköt med automatvapen i en restaurang
1:23 min

En domstol dömer sju män för att ha varit med och dödat två personer på en restaurang i förorten Biskopsgården i Göteborg.

Det hände på en restaurang i förorten Biskopsgården i Göteborg i mars förra året. Många gäster satt på restaurangen och tittade på fotboll på tv. Männen kom in på restaurangen och sköt mot gästerna med automatvapen. Två personer dog och åtta blev skadade.

Domstolen säger att det inte går att säga vem av männen som har gjort vad. Därför blir alla sju männen dömda för att ha hjälpt till att mörda. De blir också dömda för andra brott.

Männen får straffet att sitta i fängelse under en lång tid. Två av dem får straffet livstids fängelse.

En av männen som dog var med i ett kriminellt nätverk. Polisen säger att morden var en del av ett slags krig mellan olika kriminella nätverk i Göteborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".