Sveriges statsminister Stefan Löfven och USA:s valda president Donald Trump.
1 av 4
Svenska medier skrev mest om USA:s valda president Donald Trump (höger) och näst mest om Sveriges statsminister Stefan Löfven (vänster). Foto: TT & AP
Zlatan Ibrahimovic med Guldbollen och en kopia av den staty som skall resas utanför Friends Arena talar under en presskonferens efter Fotbollsgalan.
2 av 4
Fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic kom trea på listan över de mest omskrivna personerna i svensk media. Foto: Jonas Ekströmer/TT
Hillary Clinton.
3 av 4
Fyra på listan är den amerikanska politikern Hillary Clinton Foto: Andrew Harnik/TT
Vladimir Putin
4 av 4
Rysslands president Vladimir Putin är den femte mest omskrivne personen i svenska medier under 2016. Foto: Mikhail Klimentyev /TT

Svenska medier skrev mest om Donald Trump i år

Han nämndes i nästan 120 000 nyhetsartiklar.
1:34 min

Den kända person som det skrivits mest om i svenska medier under 2016 är USA:s nyvalde president Donald Trump. Det har skrivits mer om Donald Trump än om Sveriges egen statsminister, Stefan Löfven.

Under 2016 har Donald Trump nämnts i nästan 120 000 svenska nyhetsartiklar. Sveriges statsminister Stefan Löfven är den person som det skrivits näst mest om. Han har nämnts i lite mer än 76 000 artiklar.

Artiklarna publicerades i svenska tidningar och på tidningarnas webbsidor.

Fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic kom trea på listan över de mest omskrivna personerna i svensk media.

Nummer fyra på listan är den amerikanska presidentkandidaten Hillary Clinton. Femma är Rysslands president Vladimir Putin.

På listan över de kända personer som det skrivits mest om i svenska tidningar i år finns politiker, idrottsmän, skådespelare, musiker och kungligheter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".