En pojke står och tittar ut genom ett fönster
Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT

Fler barn kontaktar organisationen BRIS för att de mår dåligt

1:24 min

Barn som mår dåligt och vill prata med någon kan kontakta organisationen BRIS. Och det är fler och fler barn som kontaktar dem.

Det var fler barn som kontaktade organisationen nu under sommaren än förra sommaren.

BRIS fick över 4000 kontakter på telefon, mail och chatt under sommarlovet. Det var sex procent fler än förra sommaren, och då hade det ökat sedan sommaren innan det.

Organisationen BRIS namn är en förkortning på "Barnens rätt i samhället". Organisationen arbetar för barns rättigheter och att barn ska ha det bra. Alla som är under 18 år kan kontakta BRIS om de vill prata med någon.

Ungefär 40 procent av de som kontaktar BRIS berättar att de mår dåligt psykiskt.

Magnus Jägerskog är chef för BRIS. Han tycker att regeringen nu måste satsa mer pengar på vården för barn och unga som mår dåligt psykiskt. Och att man ska satsa mer på den vården som finns i skolan.

Du som är under 18 år kan ringa till BRIS för att få prata med en kurator om det du funderar mycket på eller det du behöver hjälp med. Numret är 116 111. Telefonen är öppen 14-21 alla dagar.
Man kan också kontakta BRIS på mail eller chatta med dem, på webbsidan www.bris.se

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".