Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra.
Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra. Foto: Janerik Henriksson/TT

Ännu fler kräver att Moderaternas partiledare slutar

1:36 min

Nu vill ännu fler politiker från Moderaterna att partiledaren Anna Kinberg Batra ska sluta. Experter säger att det blir svårt för henne att stanna kvar nu.

Det går inte så bra för partiet Moderaterna. Den senaste tiden är det allt färre som vill rösta på Moderaterna. Och många moderater tycker att det är partiledaren Anna Kinberg Batras fel.

Vi berättade igår att allt fler politiker kräver att partiledaren ska sluta. Idag är det ännu fler som säger det.

Moderaterna har 22 olika länsförbund. Det är som ett lokalt parti i varje län. Idag har flera länsförbund haft möten och bestämt om de tycker att Anna Kinberg Batra ska vara kvar eller sluta som partiledare.

Hittills har nio förbund sagt att de vill att Anna Kinberg Batra ska sluta. Det betyder att de kan kräva att partiet ska ha ett extra möte för att rösta om vem som ska vara partiledare.

Minst en tredjedel av förbunden måste kräva ett extra möte för att det ska bli så. Då blir det en omröstning om partiledaren, även om Anna Kinberg inte själv väljer att sluta.

Relaterat

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".