Peder Fredricson tillsammans med hästen All In.
Peder Fredricson tillsammans med hästen All In. Foto: Pontus Lundahl/TT

Svensk ryttare blev Europamästare i ridsport

2:06 min

Den svenske ryttaren Peder Fredricson har vunnit guld i Europamästerskapen i ridsport. Han vann tillsammans med sin häst som heter All In.

I år hölls mästerskapet i Göteborg. Peder Fredricson säger att han är extra glad för att ha vunnit guldet i Sverige.

– Att få vinna här på hemmaplan, känslan är obeskrivlig, säger Peder Fredricson till Radiosporten.

Han och hästen All In tävlar i banhoppning. Det är den största ridsporten. Man rider på en bana med olika hinder. Tanken är att hästen ska hoppa över hindren felfritt, utan att riva ner dem.

Under tävlingen så var Peder Fredricson och många i publiken nervösa. Anledningen var att han och hästen All In först var felfria i tävlingen, men sedan rev ned ett hinder strax innan mål. Men trots detta kunde Peder Fredricson vinna guldet. 

Peder Fredricson säger att man som idrottsman alltid måste vara fokuserad vid tävling.

– Som idrottsman får du aldrig vara rädd för att få press omkring dig. Du måste se till att du hanterar pressen bra. Antingen så klarar man inte av det eller så blir man bättre av det. Jag försöker hålla fokus på det jag ska göra, det är jag, hästen och banan. Allt runtomkring försöker hålla jag ifrån mig, säger Peder Fredricson.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".