Ulf Kristersson
Ulf Kristersson. Foto: Claudio Bresciani/TT

Han vill bli partiledare för Moderaterna

1:46 min

Politikern Ulf Kristersson säger nu att han vill bli ny partiledare för Moderaterna.

Ulf Kristersson är en av Moderaternas mest kända politiker. Han var minister i regeringen år 2010 till 2014. Just nu är han ansvarig för den ekonomiska politiken i Moderaterna.

Många politiker i partiet har sagt att de vill ha Ulf Kristersson som ledare. Och nu säger han alltså själv att han ställer upp som kandidat.

En del har också sagt att de vill ha politikern Elisabeth Svantesson som partiledare. Men hon säger nu att hon stödjer Ulf Kristersson. Hon vill alltså inte bli partiledare.

Det finns en annan person som också har sagt att han vill bli partiledare för Moderaterna. Han heter Mikael Odenberg. Men han har inte jobbat för partiet de senaste åren. Så experter tror inte att han har så stor chans att bli vald.

Det är nu en vecka sedan Anna Kinberg Batra berättade att hon slutar som partiledare för Moderaterna. Hon hade fått mycket kritik från medlemmar i partiet.

Partiet ska välja en ny ledare på ett möte den 1 oktober.

Relaterat

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".