En man med hörlurar sitter i solen.
Många lyssnar på ljudböcker i appar i mobilen eller på en surfplatta. Foto: Junge, Heiko

Nu kan man lyssna på böcker på arabiska i en app

1:31 min

Många vill lyssna på böcker i mobilen eller på datorn istället för att läsa dem. Det går bra för företagen som säljer ljudböcker i appar. Och nu finns det en app som bara har ljudböcker på arabiska.

En ljudbok är en bok som någon har läst in och som man kan lyssna på. Det finns flera företag som säljer abonnemang på ljudböcker i Sverige, till exempel Storytel, Nextory och BookBeat.

Ett abonnemang är att man betalar varje månad för att lyssna på hur många böcker man vill. De flesta lyssnar i appar i mobilen eller på en surfplatta.

Försäljningen av abonnemang på ljudböcker ökade med 55 procent förra året. Det visar en rapport.

De flesta böcker är på svenska eller engelska. Men nu finns det en ny app med ljudböcker på arabiska. Det är ett svenskt företag som har gjort appen som heter Kitab Sawti. De satsar på arabiska bästsäljare och vill ha lyssnare i hela världen. Snart kommer också företaget Storytel ha arabiska ljudböcker i sin app.

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".