Tullen på Lernacken i Malmö. Sökhundar söker efter narkotika, vapen och ammunition. Här är hundföraren Ingemar Paulsson med sökhunden Hicka.
Regeringen ger bland annat pengar till Tullen. Tullen ska förhindra att olagliga saker kommer in i Sverige. Foto: Stig-Åke Jönsson/TT

Regeringen ger pengar till arbetet mot brottslighet

1:23 min

Regeringen ska satsa mycket pengar på att arbeta mot brott. Det sa Stefan Löfven i sitt tal i riksdagen idag.

Regeringen ger totalt 750 miljoner till olika myndigheter som arbetar mot brott på olika sätt. Det är en del av regeringens budget för nästa år.

Det är bland annat Säkerhetspolisen, Tullen och Kriminalvården som får pengar. Tullen arbetar vid Sveriges gräns och ska förhindra att olagliga saker kommer in i Sverige. Och Kriminalvården har hand om fängelserna.

Regeringen har tidigare sagt att de ger mer pengar till Polisen, så att det ska bli fler poliser i Sverige. Nu ger de alltså mer pengar till andra i samhället som också arbetar mot brott.

Statsminister Stefan Löfven säger att samhället alltid ska vara starkare än brottslingarna.

– Organiserad brottslighet har ingen plats i Sverige. Samhället ska alltid vara starkare än gängen, säger Stefan Löfven.

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".