Alexander Skarsgård tar emot en Emmy.
Alexander Skarsgård med Emmy-statyn i händerna. Foto: FREDERIC J. BROWN

Skådespelaren Alexander Skarsgård vann ett fint amerikanskt pris

1:41 min

Den svenska skådespelaren Alexander Skarsgård har vunnit ett fint pris i USA. Han vann en Emmy för sin roll i tv-serien "Big little lies".

Emmy-galan är den största och finaste galan för tv-program. Årets bästa tv-serier och skådespelare får priser. Alexander Skarsgård vann priset för "bästa manliga biroll", i den amerikanska serien Big little lies.

Han spelade en man som misshandlar sin fru. Frun spelas av den kända skådespelerskan Nicole Kidman. Alexander har fått mycket bra kritik för att han spelade den hemska rollen så bra.

Alexander Skarsgård började sin karriär i Sverige, men de senaste åren har han arbetat mest i USA. Han har varit med i flera stora amerikanska filmer och tv-serier.

Alexander Skarsgård kommer från en familj med många skådespelare. Hans pappa Stellan Skarsgård och bröderna Gustaf och Bill Skarsgård är också kända skådespelare.

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".