Musikhjälpenburen 2016
Musikhjälpen 2016. Foto: Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radi

Musikhjälpen samlar in pengar mot sexhandel med barn

2:07 min

Musikhjälpen är ett populärt program i radio och tv. Programmet samlar in pengar till människor som har det svårt. I år ska pengarna gå till arbetet mot sexhandel med barn.

Musikhjälpen börjar sändas den 11 december, och håller på i sex dagar. Tre kända personer bor i ett glashus och sänder programmet dygnet runt i radio och tv. Glashuset kommer att stå på torget i Umeå i norra Sverige. 

Förra året samlade programmet in pengar till skolor för barn i länder där det är krig. I år är temat att stoppa sexhandeln med barn i världen.
Minst två miljoner barn blir utnyttjade i sexhandeln varje år. Musikhjälpen kommer att samla in pengar till olika organisationer som jobbar mot detta.

Kända artister och experter kommer till glashuset för att prata eller spela musik. Och alla lyssnare kan ringa till programmet och betala pengar för att önska en låt. Programmet samlar in pengar på många andra sätt också. Både personer och företag kan ge pengar till programmet.

I år det tionde året som Musikhjälpen sänds. Det första året samlade programmet in ungefär 3 miljoner kronor. Sedan har det blivit mer och mer pengar för varje år. Förra året samlade programmet in 49 miljoner kronor.

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".