Delar av Örebro moské har brunnit ner helt.
1 av 2
En stor del av byggnaden är helt förstörd. Foto: Anders Wiklund/TT
Abdul Rahman Nour
2 av 2
Abdul Rahman Nour Foto: Katarina Höije/Sveriges Radio.

En moské i Örebro har brunnit

1:48 min

En moské i Örebro har brunnit. En stor del av moskén är nu helt förstörd.

Moskén ligger i området Vivalla i Örebro. Det började brinna vid klockan två på natten till idag, tisdag. När brandkåren kom dit brann det redan väldigt mycket.

Ingen människa har blivit skadad i branden, men en stor del av byggnaden är helt förstörd. Bland annat bönesalen och biblioteket.

Polisen har tagit en 20-årig man. De misstänker att han har tänt eld på moskén. Polisen tror just nu inte att det finns en politisk eller religiös anledning till branden. Men de vill inte berätta så mycket om undersökningen. Polisen håller fortfarande på att undersöka platsen och varför det började brinna.

Abdul Rahman Nour är en av alla som brukar besöka moskén i Örebro. Han säger att den är som ett hem för många muslimer i staden. Han står och tittar på när brandkåren färsöker släcka branden. Han kan nästan inte tro att moskén har brunnit.

– Den här moskén, jag brukade komma, hela familjen brukar komma hit. Det är typ som samling för alla muslimer. Och nu brann det upp. Så det är någonting som jag inte kan tro, men jag ser det med mina ögon, säger Abdul Rahman Nour.

Det är P4 Örebro som har pratat med Abdul Rahman Nour

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".