Ensamkommande asylsökande manifesterar på Medborgarplatsen för att stoppa utvisningarna till Afghanistan.
Ungdomarna har demonstrerat för att de vill att Sverige ska stoppa alla utvisningar till Afghanistan. Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

De asylsökande ungdomarna har slutat demonstrera

1:40 min

De afghanska ungdomarna har slutat demonstrera i Stockholm. De har demonstrerat dygnet runt i i 55 dagar.

Ungdomarna har kommit ensamma från Afghanistan och söker asyl i Sverige. De är rädda för att bli utvisade. De har demonstrerat för att de vill att Sverige ska stoppa alla utvisningar till Afghanistan.

Ungdomarna ville att Migrationsverkets chef skulle komma dit för att prata med dem, men det har han inte gjort.

Ungdomarna startade demonstrationen på Mynttorget i Stockholm i början av augusti. De blev attackerade av högerextremister och flyttade demonstrationen till Medborgarplatsen. Senare flyttade demonstrationen till Norra bantorget.

Igår kväll avslutade ungdomarna demonstrationen. Men de ska fortsätta att kämpa, säger Fatemeh Khavari. Hon är talesperson för ungdomarna.

Fatemeh Khavari säger till Sveriges Television att de ska fortsätta göra olika manifestationer och demonstrationer, på olika platser i Sverige. De ska börja med en demonstration på Mynttorget i Stockholm på lördag.

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".