Sveriges landslag på planen innan matchen mot Nederländerna.
Sveriges landslag på planen innan matchen mot Nederländerna. Foto: Peter Dejong

Sverige har fortfarande chans att gå vidare till VM

1:42 min

Sveriges fotbollslag förlorade den sista matchen i kvalet till Världsmästerskapet, VM. Men Sverige har fortfarande chans att få spela i VM.

Sverige förlorade matchen mot Nederländerna igår tisdag, med 2-0.
Det var den sista matchen i kvalet för att få spela i VM i Ryssland nästa år. Sverige har spelat i en grupp mot fem andra lag.

Sverige förlorade matchen igår men kom ändå tvåa i gruppen. Det betyder att de får spela två matcher mot ett annat lag som blev tvåa i sin kvalgrupp. Det kallas play-off. Laget som vinner de matcherna får vara med i VM.

Sveriges tränare Janne Andersson säger att de är glada och nöjda för att de får spela play-off. Han tycker att Sverige har spelat bra i kvalet.

– Vi är jättenöjda och glada med att vara i play-off. Och tycker att vi har genomfört det här kvalet på ett bra sätt som helhet, och är väldigt nöjd med det, säger Janne Andersson.

På tisdag den 17 oktober får vi veta vilket lag Sverige ska spela mot i ply-off. Sverige får möta något av de här lagen: Danmark, Italien, Kroatien eller Schweiz.

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".