Moderaternas partiledare Ulf Kristersson, Centerpartiets ledare Annie Lööf, Liberalernas partiledare Jan Björklund och statsminister Stefan Löfven pratar med varandra i pausen på debatten i riksdagen.
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson, Centerpartiets ledare Annie Lööf, Liberalernas partiledare Jan Björklund och statsminister Stefan Löfven pratar med varandra i pausen på debatten i riksdagen. Foto: Henrik Montgomery/TT

Partiledarna diskuterade politik i riksdagen

1:52 min

Ledarna för alla partier har diskuterat politik i parlamentet riksdagen idag. Det var den första debatten för Moderaternas nya partiledare Ulf Kristersson.

Partiledarna har en debatt om politik i riksdagen tre gånger om året. De pratar om sitt partis politik och säger vad de tycker om de andra partiernas förslag. Varje partiledare håller ett tal, och de andra partiledarna får svara på det.

Partiledarna pratade om många olika ämnen idag. Bland annat om vården, kriminalitet och invandring.

Moderaternas nya partiledare Ulf Kristersson och Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven diskuterade statens pengar. De tycker helt olika saker om det.

Moderaternas Ulf Kristersson sa att regeringen slösar för mycket pengar. Han tycker att staten borde spara mer för att ha i framtiden om ekonomin går sämre. Men statsministern Stefan Löfven sa att Sveriges ekonomi går mycket bra nu. Och därför har staten råd att använda mycket pengar för att förbättra saker i samhället.

Det är bara ett år kvar till nästa val till riksdagen. Så nu är debatterna i riksdagen extra viktiga för partierna.

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".