Elisabet Svantesson, ekonomiskpolitisk talesperson och nye partiledaren Ulf Kristersson under Moderaternas arbetsstämma i Örebro.
Politikerna Elisabet Svantesson och partiledaren Ulf Kristersson. Foto: Kicki Nilsson/TT

Moderaterna har ett stort möte för att bestämma sin politik

1:27 min

Partiet Moderaterna har just nu ett stort möte som kallas partistämma. Partiet ska bestämma vilken politik de ska ha.

200 politiker från Moderaterna samlas i fyra dagar för att diskutera och rösta om olika förslag. De ska bestämma vad partiet ska tycka om olika saker, och vilka saker partiet ska arbeta för att förändra.

Ledarna i partiet vill till exempel ha hårdare lagar för invandring. Och de vill att det ska bli svårare att bli svensk medborgare. De vill också att det ska vara förbjudet att tigga pengar.

Det är några av förslagen som politikerna ska rösta om på det störa mötet. De ska också rösta om många andra förslag, till exempel om skolan, jobb och om vård.

Det är ett viktigt möte för Moderaterna. Det är den första parti-stämman för den nya partiledaren Ulf Kristersson. Och det är bara ett år kvar till nästa val.

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".