En bild på huset där en polis bor, som någon sköt mot.
Minst tolv skott gick igenom dörren till huset. Foto: Per Groth/TT

Någon sköt med vapen mot polisens hus

1:49 min

Någon sköt med vapen mot ett hus där en polis bor, i lördags. Minst tolv skott gick igenom dörren till huset.

Det hände i Västerås. Någon sköt många skott mot polisens hus på natten. Ett skott gick genom huset och vidare in till grannens hus. Polisen och hans familj låg och sov när det hände. Men ingen människa blev skadad.

Carin Götblad är chef för polisen i området där Västerås ligger. Hon säger att det är en väldigt allvarlig händelse. Det var bara tur att ingen person blev träffad av skotten.

– En vanlig duktig polis har blivit utsatt på det här viset. Det är oerhört allvarligt. Och ren tur att inte någon blev träffad, säger Carin Götblad.

Polisen har tagit en person som de misstänker för skjutningen. Det är en man som är ungefär 20 år gammal. Han säger att han är oskyldig.

Det har varit flera attacker mot poliser den senaste tiden. Någon krossade fönster och smällde smällare vid en polisstation i Växjö i helgen. Och förra veckan sprängdes en bomb vid ingången till polisstationen i Helsingborg.

Under hela 2017 har det varit minst sex attacker mot poliser och polisstationer i Sverige.

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista