Malmö FF jublar för att de är svenska mästare. Stjärnan Zlatan Ibrahimovic delade ut prispokalen.
Malmö FF jublar för att de är svenska mästare. Stjärnan Zlatan Ibrahimovic delade ut prispokalen. Foto: Emil Langvad/TT

Zlatan delade ut pokalen till de svenska mästarna i fotboll

2:07 min

Nu är allsvenskan i fotboll för herrar slut för i år. I går söndag spelades de sista matcherna.

Allsvenskan är den högsta ligan i fotboll i Sverige. Laget som vinner blir svenska mästare och vinner guldet.

Laget Malmö FF förlorade sin sista match, men det var redan klart att de vinner guldet i år. Det blev klart för tre veckor sedan. Då hade laget redan så många poäng att inget annat lag kunde komma i kapp. Det var 20:e gången som Malmö FF vann guldet.

Det var stjärnan Zlatan Ibrahimovic som delade ut prispokalen till Malmö FF efter matchen igår. Zlatan är en världsstjärna och spelar just nu i det engelska laget Manchester United. Men han började sin karriär i laget Malmö FF.

Malmö FF:s spelare Markus Rosenberg säger att det var speciellt att Zlatan delade ut pokalen. Han är en ikon i svensk fotboll och särskilt för Malmö FF, sa Markus Rosenberg.

– Det är klart det är speciellt. En ikon i svensk fotboll och MFF. Just det 20:e guldet, det var mycket, det var mycket bra igår, sa Markus Rosenberg.

Lagen AIK från Solna och Djurgården från Stockholm kom tvåa och trea i allsvenskan. Det betyder att de får chans att spela i Europa League nästa år. Europa League är Europas näst största liga för fotboll.

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".