Köksmaskiner har välts omkull på golvet och tallrikar krossats.
1 av 4
Köksmaskiner har välts omkull på golvet och tallrikar krossats. Foto: Maria Mendoza, Lövgärdesskolan.
Fönsterrutor har krossats.
2 av 4
Fönsterrutor har krossats. Foto: Maria Mendoza, Lövgärdesskolan.
uthällda varor på golvegt
3 av 4
Det var vandaliserat och nedsmutsat kring matsalen. Foto: Sofia Blad/Sveriges Radio
Köksmaskiner har välts omkull på golvet och tallrikar krossats.
4 av 4
Köksmaskiner har välts omkull på golvet och tallrikar krossats. Foto: Maria Mendoza, Lövgärdesskolan.

Personer har slagit sönder en skola i Göteborg

2:04 min

Någon eller några personer har slagit sönder och förstört saker på en skola i Göteborg. Skolan är så förstörd att den har stängt idag. Barnen kan inte gå på sina lektioner.

Skolan heter Lövgärdesskolan och ligger i området Angered i Göteborg. Eleverna som går på skolan är mellan 10 och 15 år gamla ungefär.

Minst 30 fönster är krossade på skolan. Många av elevernas skåp har brutits upp. Och det ligger saker och skräp utspritt i många av rummen.

Kristina Eriksson jobbar med att städa på skolan. Hon berättar hur det såg ut när hon kom till skolan. Hon säger att väldigt många saker är förstörda. Det låg mat överallt i skolans matsal och kök, och mikrovågsugnarna låg på golvet. Och i salen där skolan har bildlektioner låg det papper och pennor överallt. Kristina Eriksson säger ordet bamba, som betyder skolmatsal på Göteborgs dialekt.

– För det första så var bamba helt förstörd. Det var mikrovågsugnar som låg ner, och det var mat överallt. Mjöl över maskinerna där inne. Och sen så gick vi vidare till bilden. Och där var det pennor, papper, allt var förstört. Det låg bara nedskräpat på golvet, säger Kristina Eriksson.

Skolan har anmält det som har hänt till polisen. Skolans chef säger att Lövgärdesskolan ska vara öppen som vanligt imorgon onsdag.

Det är P4 Göteborg som har intervjuat Kristina Eriksson.

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".