Farah Abadi, Kalle Zackarie Wahlström och Molly Sandén leder Musikhjälpen 2017 från Umeå med start 11 december. Foto: Stina Stjernkvist/SVT
1 av 2
Farah Abadi, Kalle Zackari Wahlström och Molly Sandén leder Musikhjälpen 2017 från Umeå med start 11 december. Foto: Stina Stjernkvist/SVT
Musikhjälpenburen 2016
2 av 2
Programledarna sänder programmet från en glasbur. Det här är en bild från Musikhjälpen 2016. Foto: Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radi

De ska leda programmet som samlar in pengar till barn

2:12 min

Nu är det klart vilka som ska leda programmet Musikhjälpen. Det är ett program som samlar in pengar till människor som har det svårt.

Molly Sandén, Kalle Zackari Wahlström och Farah Abadi ska leda programmet. Molly är artist, Kalle är programledare på Sveriges Television och Farah är programledare här på Sveriges Radio. De ska bo i ett glashus och sända programmet dygnet runt i radio och tv. Programmet håller på i sex dagar.

Programmet samlar in pengar på många olika sätt. Både personer och företag kan ge pengar till programmet. I år ska pengarna hjälpa barn i världen som säljs och tvingas till sex.

Molly Sandén och Kalle Zackari Wahlström säger att det är ett svårt ämne att prata om. De tror att de kommer att få mycket känslor och gråta när de sänder programmet. Men det är ett viktigt ämne att prata om, säger de.

– Jag är nog mest nervös för att gråta hela tiden. Men man måste vara lite proffsig, historierna ska ju komma fram, och budskapen och allting. Så man kan ju inte bara sitta och böla bort allt. Men då räknar jag med att du rycker in, Kalle, säger Molly.

– Jag kommer också grina. Det är ju liksom ett  tungt ämne. Det är ju läskigt och svårt. Men det betyder inte att man inte ska prata om det såklart, säger Kalle. 

Musikhjälpen börjar sändas den 11 december, och håller på i sex dagar. Glashuset kommer att stå på torget i Umeå i norra Sverige. Förra året samlade programmet in 49 miljoner kronor.

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".