Många bussar kunde inte köra när det var snö och halt.
Många bussar kunde inte köra när det var snö och halt. Foto: Henrik Montgomery/TT

Flygplan blir försenade av dåligt väder

2:04 min

Det har fortsatt att snöa idag. Många flyg har inte kunnat starta och landa.

Igår kom det mycket snö på många platser i Sverige. Det var också kallt. Därför blev det halt på vägarna. Många bilar och bussar har haft svårt att köra på vägarna på många platser i Sverige. I västra Sverige har det varit flera trafikolyckor.

SMHI är Sveriges myndighet som forskar om vädret. De har varnat för mer snö och regn idag och imorgon. Men de har också varnat för att det ska blåsa mycket. Det är halt och det är stor risk för fler olyckor i trafiken. Mest har det snöat i västra Sverige.

Vädret är också ett problem för flygtrafiken. Snö och vind gör att flygplanen har svårt att starta och landa. Därför är många flyg försenade. Både i Stockholm och Göteborg är det många flygplan som är försenade. Många plan kan inte starta eller landa alls idag. Mest problem är det på flygplatsen Landvetter i Göteborg.

Många som kör bil är inte vana vid att det är så halt. Och alla har inte bytt däck på bilen till vinterdäck. Det måste man göra före den första december. Utan vinterdäck får man inte köra på vägarna på vintern. Det är också viktigt att köra försiktigt när det är halt.

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".