I maj var det en minnesstund för den dödade tjejen.
I maj var det en minnesstund för den dödade tjejen. Foto: Mats Andersson/TT

Pojkvännen misstänks för mord på sin flickvän

2:37 min

En 19-årig tjej blev dödad i somras. Idag börjar rättegången mot hennes förra pojkvän.

I maj försvann en 19-årig tjej i Hudiksvall. Hon var hemma hos sin förra pojkvän. Sedan skulle hon gå på en fest. Men hon kom inte till festen. Hennes kropp hittades senare i en sjö. Åklagaren säger att någon har strypt henne. Sedan har någon slagit henne med en hammare. Polisen tror att det är hennes förra pojkvän som har dödat henne.

Den 19-åriga tjejen hade skrivit dagbok om sin pojkvän. Hon skrev att han misshandlade henne och hotade henne. Hon var rädd att han skulle döda henne. Det finns också många sms och textmeddelanden där pojkvännen hotar tjejen. Han skriver till exempel att hon måste lyda honom annars dör hon. I mars anmälde tjejens mamma pojkvännen till polisen. Men tjejen träffade honom igen i alla fall.

Åklagaren säger att det finns många bevis mot pojkvännen. Till exempel fanns det blod på gården utanför hans hus. Det fanns också spår av att någon har eldat upp kläder och dragit en kropp på marken. En granne har också hört tjejen skrika.

Pojkvännen är 22 år. Han säger att det har funnits våld i deras relation. Men han säger att det inte är han som har dödat tjejen. Han är misstänkt för mord och för brottet "grov kvinnofridskränkning". Det betyder att han misstänks för att ha misshandlat tjejen.

Rättegången kommer att hålla på i nio dagar.

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista